Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp binnen Intersafe. Wij zijn continu op zoek naar nieuwe manieren om duurzaamheid na te streven. Een circulaire economie is daar een onderdeel van en in het kader daarvan proberen wij samen met onze partners grondstoffen zoveel mogelijk te hergebruiken en oude kleding en PBM een nieuw leven te geven. Daarom presenteren wij met trots dat wij partner zijn geworden van de Circulair Footwear Alliance, de coöperatie die zich inzet om een circulair systeem voor werk- en veiligheidsschoenen te realiseren, voor een duurzame toekomst.

CFA

Wat is de Circular Footwear Alliance?

De Circular Footwear Alliance (CFA) is een unieke samenwerking van EMMA Safety Footwear, Allshoes Safety Footwear en FBBasic. Ondanks het feit dat ze concurrenten zijn werken zij samen om tot nieuwe initiatieven te komen op het gebied van duurzaamheid. Naast het feit dat kennis wordt gedeeld, neemt CFA ook een actieve rol in bij het nastreven van dit initiatief. Zo werden er in 2020 bij honderden bedrijven inzamelpunten gecreëerd, waar werknemers hun oude schoenen konden inleveren en het doel is om dit nog verder uit te breiden.

partners CFA
Gert-Jan van Spanje

Waarom is Intersafe partner geworden?

Onze Category Manager Workwear & Footwear Gert-Jan van Spanje zegt het volgende daarover:
Intersafe is altijd op zoek naar duurzame oplossingen voor de lange termijn. Circulariteit en hergebruik van grondstoffen zijn hierbij belangrijke pijlers voor ons. Elke stap die we vandaag beter doen dan gisteren draagt bij aan een betere toekomst voor ons en de volgende generaties.
Volgens het motto van Friedrich Nietzsche dat “alleen de doener leert”, sluit Intersafe zich graag aan bij het initiatief van de Circular Footwear Alliance.

Meer informatie?

Meer weten over CFA of zelf een partner worden? Bekijk dan de website van CFA: https://www.cfalliance.eu/.

Wilt u meer weten over wat wij voor jou kunnen betekenen op het gebied van duurzame oplossingen? Neem dan contact met ons op:
📧 info@intersafe.eu
📞 +31 (0)78 618 14 00