Intersafe krijgt een nieuw Europees hoofdkantoor. 28 augustus gaan we verhuizen naar een licht en energiezuinig gebouw aan de Wilgenbos in Dordrecht. Onze vestiging kenmerkt zich door een open kantoorstructuur, veel glas, duurzame installaties en moderne trainings- en presentatieruimtes voor klanten, relaties en medewerkers.

Intersafe gaat verhuizen

Het is snel gegaan. Ongeveer een half jaar geleden formuleerden we de eisen voor een nieuw onderkomen en inmiddels werken we in het perfecte pand. Een gezamenlijke krachtinspanning van betrokken partijen zorgde ervoor dat we een ‘maatpak’ konden aantrekken. Het voormalige kantoor aan de Dordtse Kamerlingh Onnesweg, waar Intersafe sinds 1972 was gevestigd, voldeed niet meer aan de kwaliteitseisen. We zochten een locatie die naadloos aansloot op kernwaarden als transparantie, betrouwbaarheid, duurzaamheid en, uiteraard, veiligheid. De vestiging aan de Wilgenbos scoort op alle punten.

Uitstekend bereikbaar
Het nieuwe Europese hoofdkantoor van Intersafe bevindt zich op een dynamisch kruispunt van weg, water en spoor en is dus uitstekend bereikbaar. Parkeren kan onder en tegenover het pand. Stads- en regiobussen vertrekken voor de deur en het centraal station ligt op loopafstand. Veel medewerkers komen echter met de fiets, want daar leent de locatie nabij het historisch hart van Dordrecht zich prima voor. De duurzame keuze komt ook tot uiting in de inrichting van het pand. Natuurlijke materialen en energiezuinige installaties voor verlichting en klimaatbeheersing zetten de toon in het gebouw. De open indeling en het veelvuldig gebruik van glas zorgen voor een prettige, lichte werkomgeving.

Efficiënt communiceren  
De gekozen kantoorstructuur heeft nog een belangrijk voordeel: je spreekt elkaar makkelijker in een open, multifunctionele ruimte en dat komt de efficiency ten goede. Voor formeel overleg of geconcentreerd werken zijn er diverse vergaderruimtes. Een werkomgeving moet inspireren, vinden we, vandaar dat we een Werkcafé hebben ingericht om elkaar te ontmoeten. Brainstormen of bijpraten kan ook in de buitenruimte, met zicht op de Oude Maas. Innovatie is een gezamenlijk proces, daar biedt de nieuwe locatie alle ruimte voor.

Gericht op de toekomst
Het merendeel van de medewerkers van Intersafe, 124 in totaal, werkt nu aan de Wilgenbos. Het nieuwe hoofdkantoor is een prima vertrekpunt voor de toekomst, zeker gezien onze MVO-ambities. Alle moderne digitale middelen zijn aanwezig, printen wordt tot het minimum beperkt en werkplekken zijn volgens de Arbonormen ingericht. Medewerkers, klanten en relaties kunnen gebruik maken van goed geoutilleerde trainings- en presentatieruimtes en showroom. De gemeente Dordrecht heeft Intersafe gevraagd mee te denken over verdere verbetering van de infrastructuur in het omgevingsgebied van het kantoor. Daar zijn we uit het oogpunt van veiligheid natuurlijk blij mee.

Vanaf maandag 31 augustus is ons nieuwe hoofdkantoor gevestigd aan de Wilgenbos 2, te Dordrecht.

Meer weten?
Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met uw Customer Service medewerker,