TenCate Protective Fabrics en Intersafe hebben niet een rechtstreekse klant-leverancier relatie. Desondanks leidt deze intensieve samenwerking, samen met een kleermaker, tot toegevoegde waarde voor de klant. De Contractor-line, een kledinglijn ‘workwear’ special voor de bouw, gemaakt van het vlamvertragende weefsel TenCate Tecapro® – BG 9500 is één van de succesvolle resultaten.

Intersafe directieteam op pad in ‘TenCate City’

Intersafe en TenCate delen de waarde ‘Leiderschap’ als gezamenlijk startpunt. TenCate streeft naar leiderschap in groeiende niche markten en Intersafe zet leiderschap in door te luisteren naar klanten en hun wensen te vertalen naar de bewezen best passende oplossing. Beiden hebben het beschermen van medewerkers op hun werk als doelstelling.

Donderdag 13 november jl. organiseerde TenCate een uitgebreide rondleiding door ‘TenCate City’ in Nijverdal. 80 jaar geleden werkten hier meer dan 10.000 medewerkers. Tegenwoordig, door automatisering en digitalisering, zorgen ca.350 specialisten bij TenCate Protective Fabrics group voor het behoud van de kwaliteit van dienstverlening en het product. Bij TenCate begint alles met textiel.

Gedetailleerde en gecompliceerde textiel verwerking
De rondleiding begint bij de fabriek waar de onbewerkte materialen worden binnen gebracht. Vervolgens wordt dit materiaal gesponnen en gewoven in de fabriek met 62 weefmachines, waarna het textiel op verschillende eigenschappen en specificaties wordt getest in het laboratorium.
Gedurende dit proces worden de medewerkers van TenCate aan verschillende risico’s blootgesteld. Daarom hebben zij onlangs allemaal een nieuw kledingpakket met werkkleding ontvangen, uiteraard gemaakt van materiaal uit de TenCate fabriek.
Tijdens de rondleiding praten Intersafe CEO Yves Pétin en General Manager Nederland Roger van Meer, met een TenCate medewerker in de fabriek over het gebruik van gehoorbescherming. (zie foto).
Omdat er wel regelmatig lawaai is, maar niet continu, is gehoorbescherming wel verplicht, maar mogen medewerker zelf kiezen of zij oorplugs of aangemeten otoplastieken dragen. Een interessante keuze, aldus Yves en Roger, die beiden benadrukken hoe belangrijk het is dat je je veilig voelt als je je persoonlijke beschermingsmiddelen (pbm’s) draagt.
De medewerker voelt zich zeer comfortabel in zijn nieuwe werkkleding en met zijn autoplastieken, wat hem een beschermt gevoel geeft gedurende zijn werk.

Wilt u veiligheid op het werk bespreken met het directieteam van Intersafe?
Door de nauwe samenwerking kunnen Intersafe en TenCate efficiënt en innovatief werken. Ze delen hun ervaringen en leren van elkaar. Dankzij deze werkwijze wordt veiligheid en welzijn op de werkvloer en de veiligheidscultuur in beide bedrijven continu verbeterd.
Wilt u ook de veiligheid en het welzijn van uw werknemers met Intersafe bespreken? Nodig ons directieteam bij u uit door contact met ons op te nemen.