Om onze klanten echte innovaties te bieden, bezocht het Executive Team van Intersafe DHL Parcel, de logistieke partner van het bedrijf in de Benelux. DHL is de strategische supply-chainpartner van Intersafe.

Innovaties voor onze klanten

Trends in de supply chain

Wouter van Benten, CEO van DHL Parcel Benelux, ontving het team en presenteerde de belangrijkste markttrends die voor Intersafe relevant zijn. Een van die trends is intelligente productie, waarbij twee hoofdgebieden worden onderscheiden. Ten eerste nabijheid van de markt via intelligente productie, wat inhoudt dat productieseries vanuit Azië worden overgebracht naar kleinere, flexibele centra in Oost-Europa en Turkije. Ten tweede, als gevolg hiervan, een groter aantal verzendingen met minder inhoud dankzij de intelligente productie via deze zogeheten ‘slimme centra’. Een andere trend is de noodzaak om de BtB-BtC-convergentieaan te passen. Hiervoor is in het groothandels- en distributiekanaal een modelverschuiving nodig van retail naar eindklant (bv. de zzp-markt). Van Benten legde uit dat het accent daarbij volledig op e-commerce moet liggen (essentieel zijn klantinteractie, producttraceerbaarheid en leveringsmogelijkheden). Nog een andere trend is de continue reductie van CO2 in de supply chains. DHL Parcel en Intersafe werken nauw samen om de CO2-efficiëntie te bewaken en met oplossingen te komen die milieuvriendelijker zijn. Elke nieuwe truck is altijd een model dat aan de strengste Europese normen voldoet. Bovendien zijn er nu ook elektrische trucks. DHL Parcel beschikt in Nederland over 60 e-Carts, elektrische bestelauto’s van DHL’s eigen productiecentrum in Aken.

Partnership

Intersafe is met DHL een partnership aangegaan omdat DHL Intersafe meerwaarde biedt met een TCO-oplossing (TCO, Total Cost of Ownership). We begonnen met pakketleveringen aan bedrijven, maar breidden het assortiment al gauw uit naar leveringen aan huis, speciaal voor onze dienst ‘Mijn gepersonaliseerde pakket persoonlijke beschermingsmiddelen’. Momenteel wordt onderzocht of het mogelijk is om in samenwerking met DHL Parcel ook ’s nachts te leveren.
De strategische samenwerking met DHL Parcel werd bevestigd tijdens de eerste brainstormsessie begin 2015. Een groep van strategische productleveranciers en dienstverleners van Intersafe besprak in een vestiging van DHL verbeteringen in de supply chain door nauwe samenwerking.

Over Intersafe

Intersafe is een toonaangevende Europese leverancier van producten en diensten voor veiligheid op de werkplek en heeft vestigingen in Nederland, Frankrijk en België. Intersafe is een belangrijke marktspeler. Naast een strategie waarbij de verwachtingen van de klant centraal staan, koppelt het bedrijf een groot assortiment producten en diensten aan specifieke kennis over individuele veiligheid en bescherming. De producten en diensten van Intersafe voldoen aan alle geldende normen. Hierdoor kan het bedrijf in diverse landen een uniforme oplossing bieden die is afgestemd op de behoeften en verwachtingen van de klant. Samen met zijn klanten streeft Intersafe naar unieke en innovatieve oplossingen om de werkomstandigheden, de veiligheid en het welzijn van werknemers te verbeteren. Voor meer informatie: www.intersafe.eu

Over DHL – The logistics company for the world

DHL is het grootste mondiale merk in de logistieke sector. De diverse divisies van DHL bieden een ongeëvenaard logistiek dienstenpakket, van nationale en internationale pakketbezorging tot internationale expressleveringen, wereldwijde expeditie via lucht, weg en zee en industrieel supply-chainmanagement. Met meer dan 325.000 medewerkers in meer dan 220 landen en regio’s wereldwijd zijn ze de veilige en betrouwbare schakel tussen mensen en bedrijven en faciliteren ze mondiale handelsstromen. Met specifieke oplossingen voor groeimarkten en sectoren als e-Commerce, technologie, biowetenschappen en gezondheidszorg, energie, auto’s en retail, een bewezen staat van dienst wat betreft maatschappelijk verantwoord ondernemen en een ongeëvenaarde aanwezigheid in opkomende markten is DHL met recht ‘The logistics company for the world’. DHL is onderdeel van de Deutsche Post DHL Group. De groep behaalde in 2014 een omzet van meer dan 56 miljard euro.

Meer weten

Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met uw Customer Service medewerker.