Bij veel industriële werkzaamheden is alleen een helm niet genoeg: vaak moeten er ook andere beschermingsmiddelen gedragen worden, zoals oog-, gelaats- of adembescherming.

Innovaties in industriële hoofdbescherming

Een beschermingscombinatie die niet vanaf het begin als set is samengesteld, kan leiden tot verlies aan gebruikersvriendelijkheid, gebrek aan draagcomfort en beperking van de beschermende prestaties. De V-Gard Veiligheidshelmen van MSA zijn ontworpen als compleet hoofdbeschermingssysteem. MSA lanceert twee nieuwe binnenwerken voor deze wereldwijd populaire veiligheidshelmen: Push-Key en Fas-Trac III.

Uit uitgebreid onderzoek van MSA blijkt, dat de meeste gebruikers het Fas-Trac III-binnenwerk verkiezen boven hun huidige binnenwerk. Niet verwonderlijk, want Fas-Trac III zorgt voor meer comfort en stabiliteit. Ook het afstelgemak mag op veel waardering rekenen: een soepel draaiende
ratchet met een knop die uitstekend hanteerbaar is, zelfs met handschoenen aan. De comfortpadding scheidt het ratchet van de nek, wat leidt tot meer comfort en een verkoelende luchtstroom rond het hoofd van de gebruiker. De zweetband bedekt een groot gedeelte van het voorhoofd en is in twee verschillende opties verkrijgbaar: ingenaaid, geperforeerd, afveegbaar PVC of zweetafdrijvende, was- en vervangbare schuimstof. Het binnenwerk is verkrijgbaar in verschillende lengtes en in drie verschillende hoogtes, past dus op ieder hoofd en is compatibel met andere persoonlijke beschermingsmiddelen (pbm’s). Het Push-Key-binnenwerk van MSA wordt eveneens zeer op prijs gesteld. De Push-Key is een voordelige schuifverstelling die met één druk op de knop te regelen is: indrukken om losser te maken, knijpen om strakker te zetten. Op deze manier is de helm altijd gemakkelijk af te stellen, zelfs tijdens het dragen. De zweetbanden van de Push-Key zijn in twee verschillende versies leverbaar, afhankelijk van de toepassing of voorkeur: ingenaaid, geperforeerd, afveegbaar PVC of transpiratie-afdrijvende, vervangbare schuimstof.

V-Gard: compleet hoofdbeschermingssysteem
V-Gard Veiligheidshelmen zijn ontwikkeld en gecertificeerd om gecombineerd te worden met andere pbm’s van MSA, zoals vizieren, framehouders, afdichtingssets, kinbanden en oorkappen. Seizoensgebonden toepassingen, zoals de MSA Winter Liners en de MSA Cooling Liners, maken het mogelijk om ook onder buitengewone temperaturen comfortabel te werken. De Push-Key en de Fas-Trac III zijn verkrijgbaar voor alle zeven modellen van de industriële V-Gard helmen. De binnenwerken passen dus niet alleen op de meest gewilde V-Gard, maar ook op specifieke modellen, zoals de ABS V-Gard 500, de kleploze V-Gard 520 of de hittebestendige ThermalGard.

Meer weten?
Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met uw Customer service medewerker.