De gevolgen van de inmiddels wereldwijde uitbraak van het Corona virus beginnen steeds meer impact te hebben op de Europese PBM markt en daarmee ook op Intersafe en haar klanten.

Impact corona-virus op de PBM markt

Aan de ene kant zien we een sterk gestegen vraag naar met name stofmaskers en ook steeds meer disposables, en aan de andere kant zien we een stagnatie in de aanvoer. Productie in met name China wordt in eerste instantie gebruikt voor de thuismarkt en wordt niet langer verscheept naar Europa. Europese productie kan de ontstane vraag niet aan en is daarnaast moeilijk op te schalen. Daarnaast zien we dat door de verlenging van het Chinees Nieuwjaar samen met de logistieke problemen in export naar Europa, de situatie ook steeds minder transparant wordt en daardoor lastig te plannen.

Intersafe heeft direct tweeledig geacteerd. Naast de hoge voorraden welke standaard aangehouden worden, hebben we aan de ene kant extra voorraden in gekocht van de meest kritische artikelen en aan de andere kant hebben we voor een aantal artikelen een extra validatie proces ingebouwd, waarbij we voorraden en toekomstige leveringen toewijzen op basis van historische afname en urgentie. Extreme aanvragen worden niet aangenomen, om reguliere klanten niet te benadelen.

Ook wij krijgen echter steeds meer te maken met langere levertijden en onbevestigde inkooporders, ondanks dagelijks contact met onze toeleveranciers omtrent huidige en toekomstige behoeften. Wij doen er alles aan om onze klanten van de reguliere producten te voorzien en waar mogelijk zullen wij daarnaast alternatieven aanbieden uit ons uitgebreide pakket artikelen.

Meer informatie?
Wij vragen uw begrip omtrent deze noodsituatie en verzoeken u om een goede afstemming met uw vaste contactpersonen binnen Intersafe om zo juist mogelijk de verwachtingen helder te hebben in hoeverre Intersafe de komende periode in uw vraag kan voorzien. U kunt tevens contact met ons opnemen via dit formulier.