Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) zijn, ondanks de toepassing van de arbeidshygiënische strategie in veel gevallen vaak onvermijdelijk in diverse sectoren. Na het uitvoeren van een gedegen Risico-Inventarisatie & -Evaluatie (RI&E) zijn bij veruit de meeste bedrijven in bijvoorbeeld de bouw, (petro-)chemie, maakindustrie, etc. de risico’s niet volledig uit te sluiten zonder het gebruik van PBM.

U biedt uw medewerkers daarom op basis van de RI&E de meest geschikte PBM, maar daar houdt het echter niet op.

Het aanbieden van de PBM aan uw medewerkers is namelijk één, maar het tijdig onderhouden en vervangen van PBM is cruciaal. De gevolgen van het dragen van PBM die niet meer voldoen aan de normering, versleten zijn of niet meer passen,  kunnen namelijk zowel de veiligheid van uw medewerker schaden als u aansprakelijk stellen voor het niet ter beschikking stellen van compliant PBM.

Intersafe heeft hiervoor de ideale oplossing

Intersafe denkt hierover graag met u mee. Zoals gezegd, is het aanbieden van PBM aan uw medewerkers een goed begin, maar het onderhoud en tijdig vervangen van PBM is zeer cruciaal om uw medewerkers continu veilig te laten werken.

Om de veiligheid te waarborgen en ongelukken te voorkomen heeft Intersafe haar Employee Safety Manager (ESM) ontwikkeld. De Employee Safety Manager is een online registratie- en bestelsysteem waar op individueel niveau wordt geregistreerd welke PBM er worden aangeschaft, wanneer deze aan vervanging toe zijn en het te besteden budget van de individuele medewerker.

Voordelen van de Employee Safety Manager

Hieronder vindt u een aantal voordelen van de Employee Safety Manager.

Stijging individuele veiligheid van uw medewerkers, voorkomen van ongevallen en beperken van ziekteverzuim.

Door gebruik te maken van de Employee Safety Manager, zorgt u ervoor dat uw medewerkers altijd en overal veilig kunnen werken doordat ze altijd de juiste materialen tot hun beschikking hebben. Dit zorgt voor minder ongevallen op de werkvloer en minder ziekteverzuim.

Alle PBM die uw medewerkers gebruiken voldoen aan de geldende wetten en regels en aan uw persoonlijke eisen.

Door vooraf vast te stellen welke PBM er kunnen worden aangekocht via het bestelsysteem, zorgt u ervoor dat uw medewerkers altijd PBM tot hun beschikking hebben die voldoen aan de wet- en regelgeving en aan uw eisen als werkgevers. Denk hierbij aan kleding in de juiste huisstijlkleuren en met het juiste logo.

Kostenbesparing

De Employee Safety Manager zorgt ervoor dat u kosten bespaart. Zo worden er voor en/of door medewerkers namelijk geen onnodige PBM besteld welke op de plank belanden. Tevens kunt u het aantal pakket momenten beperken, waardoor bijvoorbeeld bijkomende kosten als order- en pakketkosten worden beperkt. Daarnaast bespaart u tijd en geld doordat u gebruik kunt maken van één efficiënt bestel-, registratie en uitgifte systeem.

Ontdek je besparing!

Inzicht

Door over te stappen naar de Employee Safety Manager krijgt u meer inzicht in de aanschaf en vervanging van de benodigde PBM op individueel niveau.

Daarnaast heeft u het voordeel gebruik te kunnen maken van een gemakkelijk en digitaal bestel- en leverproces met managementrapportages. Ook dit zorgt voor meer inzicht. 

Ook kunt u met de Employee Safety Manager gemakkelijk budgetteren en beschikt u over een forecasting mogelijkheid. U kent het aantal medewerkers en het toegekende budget.

Verder krijgt u ook inzicht in afwijkende gevallen. Zo ziet u in één oogopslag welke medewerkers en/of afdelingen bovengemiddeld of juist minder besteden aan veiligheid.

Besparen

Bent u benieuwd hoeveel u kunt besparen op uw PBM uitgaven? Klik dan hieronder op de button om naar de ‘PBM bespaar calculator’ te gaan. Vul de benodigde gegevens in en de bespaar calculator laat u meteen zien hoeveel u zou kunnen besparen op uw PBM uitgaven.

Ontdek je besparing!