Na meer dan 40 gesprekken met klanten, eindgebruikers en trainers, heeft Miller een nieuwe serie harnassen ontwikkeld; het H-Design harnas. Zij heeft de serie harnassen ontworpen met een nieuwe structuur. De banden vormen samen een H vorm. Hierdoor bieden de harnassen stuk voor stuk een hoger comfort dan de reguliere harnassen. Bovendien zijn de harnassen uitgerust met een gepatenteerde D-ring op de rug. Deze D-ring voorkomt dat werknemers zijdelings kantelen tijdens een val. Dit draagt bij aan de vermindering van het aantal mogelijke verwondingen van de drager.

H-structuur; een wereld van verschil

Klanten, eindgebruikers en trainers gaven aan Miller hun wensen aan. Zij wilden vooral verbeteringen zien in de bewegingsvrijheid van de gebruiker, de snelheid van het aantrekken en de inspectiemogelijkheden van het harnas.

De horizontale beenbanden en de afstelbare borstband van het H-Design harnas draagt bij aan de verbetering van de bewegingsvrijheid. Bovendien is het harnas dankzij het H-Design sneller aan te trekken. Door de duidelijke stiksels, valindicatoren aan voor-en achterzijde en een inspectietabel voor 10 jaar met ID label is het harnas ook goed te inspecteren om te bepalen of deze nog gebruikt mag worden.

Miller richt zich met de H-Design harnassen vooral op de bouwsector en algemene industrie. De harnassen zijn verkrijgbaar met standaard, niet-rekbare band en met rekbare DuraFlex-band.

Meer weten?
Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met uw Customer Service medewerker.

Of download de Miller brochure.