Veiligheid en hygiëne zijn belangrijke prestatie-indicatoren bij verschillende handelingen in de voedselproductie, omdat alle verwerkte goederen uiteindelijk vrij van besmetting en veilig voor consumptie moeten zijn. Er zijn echter veel interne en externe factoren die de kwaliteit van het eindproduct kunnen beïnvloeden.

Grotere veiligheid en minder verontreiniging in de gehele voedselproductieketen

De menselijke huid is een ideale omgeving waar gevaarlijke microben kunnen gedijen en voedselverwerkers komen regelmatig met hun handen en huid in contact met grondstoffen of verwerkte producten in de voedselproductieketen. Daarom is er binnen de levensmiddelenproductie extra behoefte aan handschoenen. Het gebruik van handschoenen is cruciaal voor de veiligheid van de werknemers en de zuiverheid van de verwerkte producten.

Toch kan het nog heel lastig zijn het gebruik van handschoenen in de levensmiddelenindustrie af te dwingen. Werknemers gebruiken misschien liever geen handschoenen omdat ze denken dat die hen hinderen bij hun werk of niet lekker zitten. Maar hun onwil kan ook voortkomen uit het idee dat ze door de handschoenen in een natte of vettige omstandigheden minder grip hebben waardoor het product uit hun handen kan glippen. Dit brengt levensmiddelenhygiëne ernstig in gevaar met alle risico’s op besmetting van dien.

De MICROFLEX® 93-283 en 93-287 zijn de perfecte oplossing om de handen te beschermen bij toepassingen in de levensmiddelenindustrie. Met hun oppervlak met reliëf bieden deze handschoenen stevig grip in omstandigheden met natte, vette of vettige levensmiddelen. Dit maakt ze ideaal voor een productievere werkdag. De royale pasvorm verhoogt het comfort voor de werknemer. De stevige dikte van 8 mm maakt de handschoenen ook scheurvast zodat je er in de hele voedselproductieketen op kunt vertrouwen.

Houd personeel als het eindproduct veilig met een superieure handschoen die volgens de EU-voedselmigratievoorschriften is ontworpen. Maak een slimmere keuze met Ansells MICROFLEX® 93-283 en 93-287 en vraag nu een monster aan.


Interesse?

​Vraag via www.ansell.com/voedselveiligheid direct een gratis sample aan en ervaar het zelf!

Interesse?