Het begon allemaal in 2001 toen een klant verzocht om pbm’s bij Dickies Van Moer, gemaakt van een speciale stof. Dickies Van Moer had die stof getest, maar was niet helemaal overtuigd van de kwaliteit die nodig was voor hun toepassing. Ze had de klant gewaarschuwd over het risico van het gebruik van die stof. De klant wilde de stof toch gebruiken en Dickies Van Moer heeft alle pbm’s geleverd.

Goed beschermd in de petrochemische industrie

Na een jaar kwam de klant terug, omdat de pbm’s waren versleten. Vanaf dat moment is Dickies Van Moer na persoonlijke overleg samen met Intersafe aan de samenwerking begonnen. Samen hebben ze de Nomex®-werkkleding ontwikkeld en alle werknemers van de klant in ‘het nieuw’ gestoken. De klant is tevreden over de stof en de ontwikkeling hiervan.

Inspraak van de klant
Na het succes van de Nomex®-werkkleding die door veel productiemedewerkers werd gedragen, is Intersafe blijven investeren in de behoeften van deze groep, wat de ontwikkeling van de Contractor-line® in 2004 als gevolg had.
De behoeften van de klant zijn verzameld door brainstormsessies, persoonlijke overleg en offline en online enquêtes. Intersafe heeft de feedback van de werkelijke eindgebruikers verzameld over onderwerpen als comfort, herkenbaarheid, zakken, etc. De petrochemische industrie, waar de meeste vereisten voor deze Contractor-line-werkkleding relevant zijn, heeft aangegeven dat een hogere zichtbaarheid nodig was. Nadat alle input was verzameld, gewogen, getest en gecontroleerd aan de hand van de wetgeving, werd besloten een nieuwe versie van de Contractor-line te ontwikkelen.

Rondleiding
Het directieteam van Intersafe werd in de fabriek van Dickies van Moer in Hulshout, België, verwelkomd. Tijdens een uitgebreide rondleiding werden alle aspecten van stof tot high-end werkkleding bestudeerd en besproken. Op de drukafdeling ervaarde Intersafe’s CEO Yves Pétin de nauwkeurigheid die nodig is voor het produceren van een logoshirt van topkwaliteit.

Innovaties
Na de rondleiding presenteerde Dickies Van Moer ‘toekomstige mogelijkheden voor textiel’. Het directieteam van Intersafe is zeer enthousiast over de nieuwe ontwikkelingen voor werkkleding.

Wilt u veiligheid op het werk met het directieteam van Intersafe bespreken?
Dankzij de sterke samenwerking tussen Intersafe en Dickies Van Moer zijn we in staat efficiënt en innovatief te werken. We delen kennis en ervaring uit en leren van elkaar. Op deze manier kunnen we de veiligheid en het welzijn op de werkvloer en de veiligheidscultuur in beide bedrijven blijven verbeteren.

Wilt u ook de veiligheid en het welzijn van uw personeel met Intersafe bespreken? Nodig het directieteam van Intersafe uit op uw locatie door contact met ons op te nemen.