Safe Lace Europe heeft onlangs een innovatief product op het gebied van veiligheid gelanceerd in Europa, genaamd Safe Lace Industrial. Op een simpele manier zorgt het product ervoor dat losse veters en loshangende veterlussen op de werkvloer voorgoed verleden tijd zijn. En dat is hard nodig, want uit onderzoek blijkt dat struikelen- en vallen op de werkvloer al jaren op de eerste plaats staat in de top 5 van bedrijfsongevallen.

Safe Lace

Hoeveel val, struikel en zwik ongevallen er exact door losse veters zijn, is niet te achterhalen. Maar feit is dat losse veters en loshangende veterlussen een gevaar vormen op de werkvloer waardoor het risico op ongevallen toeneemt wat vervolgens weer voor meer verzuim zorgt. En dit is wat werkgevers te allen tijde willen voorkomen.

Veters vormen risico op bedrijfsongevallen en ziekteverzuim

Het voorkomen van losse veters en loshangende veterlussen op de werkvloer blijkt in de praktijk lastig voor zowel werkgevers als werknemers. Het is een alledaags probleem en zorgt voor onveilige situaties. Bij struikelen en vallen door losse veters liggen zwikken, ontwrichten en verstuiken van voet en enkel op de loer. Daarmee is het risico op bedrijfsongevallen en langdurig verzuim groot. Bij werken op grote hoogtes en in de buurt van machines, zijn gevaarlijke situaties en daarbij horende gevolgen nog groter.

Pareltje op het gebied van veiligheid, eerlijke handel en productie
Safe Lace Industrial is een nieuw veiligheidsproduct en maakt voorgoed een einde aan losse veters en loshangende veterlussen. GertJan van Spanje, Category Manager bij Intersafe zegt hierover: “Als leverancier van veiligheids producten ben je altijd op zoek naar ‘pareltjes’. Safe Lace Industrial is er wat ons betreft zo één. Het verhaal van dit product klopt van begin tot eind, een welkome aanvulling in ons assortiment.” Hiermee doelt hij mede op het feit dat de eigenaren een bewuste keuze hebben gemaakt in het ontwikkelproces. Zo wordt Safe Lace Industrial in Europa geproduceerd en verpakt in Nederland door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Vraag hier je sample aan!