De afgelopen jaren is er steeds meer aandacht gekomen voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Een groeiend aantal bedrijven staat stil bij het feit dat ons milieu niet onuitputtelijk belast kan en mag worden. Daarom kiezen ondernemingen, waar mogelijk, voor duurzame producten en oplossingen. Met de levering van gerecycled poets- en toiletpapier draagt ook Intersafe haar steentje bij aan een gezonder klimaat.

Geen beter gebruik dan hergebruik!

Hergebruik
van producten is op zich niet nieuw, maar tot voor kort was het niet mogelijk om Tetra®-verpakkingen te recyclen. Dit kwam door de unieke samenstelling van deze drank- en voedselverpakkingen: deze bestaan gemiddeld voor 74% uit papier, voor 22% uit polyethyleen en voor 4% uit aluminium. In deze samenstelling was recycling gewoonweg onmogelijk, dus overtollige Tetra®-verpakkingen werden verbrand of gestort. De Lucart-group heeft echter een proces ontwikkeld waarbij het papier in de Tetra®-verpakking gescheiden wordt van zijn polyethyleen/aluminiumcomponent.
De cellulosevezels worden vervolgens gebruikt voor de productie van de Eco Natural Lucart-lijn, terwijl de polyethyleen-aluminiumcombinatie als grondstof wordt verwerkt door andere takken van de industrie.

Nu verkrijgbaar bij Intersafe
Met Eco Natural Lucart kiest u voor papier dat op unieke wijze gerecycled is. Hierdoor blijven de hoogwaardige eigenschappen van de cellulosevezels behouden (geen “schuurpapier”), terwijl het product tegelijkertijd prettig geprijsd blijft. Zo kiest u niet alleen voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Wanneer u kiest voor Primp poetspapier gebruikt u verantwoorde en duurzame producten. Dit supersterke, 3-laags poetspapier bestaat uit 100% gerecycled materiaal en leent zich goed voor industrieel gebruik.

Meer weten?
Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met uw Customer Service medewerker.