Een goed uitgevoerde Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E) en de keuze voor de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen (pbm), biedt nog geen garantie voor veilig werken. Dat geldt zeker bij nauwsluitende adembescherming. De naam Face Fittest komt van de Engelse uitdrukking ‘to fit’. De Face Fittest is een praktische pastest om te zien of het volgelaatsmasker, halfgelaatmasker of stofmasker past bij de persoon die het in gebruik heeft. Simpel gezegd: past het of past het niet? Een Face Fittest laten uitvoeren is gemakkelijk als (extra) toolboxmeeting in te passen. Intersafe toetst bij een Face Fittest ook direct of het persoonlijke beschermingsmiddel (pbm) al dan niet op de juiste manier wordt gebruikt. Het leidt bovendien tot meer bewustwording bij de gebruiker en dus tot veiliger werken.

Face Fittesten: alleen een passend masker is veilig

Face Fittest op uw locatie 

Een Face Fittest kan op uw locatie worden afgenomen. Om zo dicht mogelijk bij de daadwerkelijke praktijksituatie aan te sluiten, bespreken wij vooraf de organisatie van de Face Fittesten en benodigde voorbereiding zoals het vragen aan de kandidaten voor de test om ook de overige persoonlijke beschermingsmiddelen (pbm) mee te nemen die tijdens het werk gedragen worden. Denk hierbij aan een veiligheidsbril, gehoorbescherming, veilgheidshelm, stootpet of een hoogsluitende jas of capuchon. Tijdens de Face fittest begeleiden wij de werknemers tijdens de test en geven aanwijzingen over onderhoud en gebruik. Na de testperiode ontvangt u een overzichtelijke rapportage worden de tests geëvalueerd.

Meer informatie over Face Fittesten?

Wilt u meer veiligheid met adembescherming, maak dan vandaag nog een afspraak voor een Face Fittest op uw locatie of vraag hier de leaflet aan.
Contactpersoon: Kirsten Spiering, Senior Customer Service medewerker, T +31 (0)78 652 47 22 of E info@intersafe-services.eu.