Met de hulp van Antalis is ons magazijn voorzien van nieuwe Ranpak machines, waarmee de plastic inpakmiddelen vervangen zijn voor een alternatief van papier. Hiermee is een mooie stap gemaakt op het gebied van duurzaamheid.

Waarom nieuwe inpakmiddelen?

Bij Intersafe spelen duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) al jaren een belangrijke rol, maar met het oog op de GREAT26 doelstellingen van Lyreco, zijn we ook op zoek gegaan naar zoveel mogelijk processen die we kunnen verduurzamen. Natuurlijk zijn onze relaties ook blij met deze aanpak. Onze relaties zien graag dat duurzame inpakmiddelen gebruikt worden in plaats van plastic. Met de combinatie van onze eigen ideologie en een verzoek vanuit klanten, zijn we bij onze leverancier gaan kijken naar de mogelijkheden, waarbij uiteindelijk een papieren alternatief is gevonden.

Onze Logistics Manager Tim Reijm is trots op de nieuwe inpakmachines

Tevreden medewerkers

Naast klanten zijn ook onze eigen medewerkers tevreden met deze verandering. Vanuit de werkvloer ontvangen we veel positieve feedback dat we hiermee de goede kant op gaan. De medewerkers zijn zelf zeer bewust op het gebied van duurzaamheid en denken veelal mee om processen te verbeteren.

Hoe nu verder?

Nog niet alle plastic materialen zijn vervangen, zo wordt bij het sealen van de pallets en het verpakken van glas momenteel nog (bubbeltjes)plastic gebruikt. Wegens veiligheidsredenen is plastic hiervoor de beste optie, maar de alternatieven hiervoor worden momenteel bekeken en getest. Verder onderzoeken we nu de mogelijkheden op het gebied van energie en recycling. Zo zijn er altijd verbeterpunten en wij kijken uit naar de volgende duurzame stap.

Ik ben blij met de mindset van ons personeel, ze zijn heel bewust bezig met ons verpakkingsproces en helpen ons deze te verbeteren

Tim Reijm over de medewerkers

Meer weten?

Wilt u meer weten over duurzaamheid bij Intersafe? Neem dan contact met ons op:
📧 info@intersafe.eu
📞 +31 (0)78 618 14 00