Veilig, verantwoord en comfortabel werken naar een hoger plan met de SafetyApp

Rotterdam – Bouwbedrijf Dura Vermeer en kledingleverancier Intersafe hebben samen een app ontwikkeld die de medewerkers informatie geeft over welke persoonlijke beschermingsmiddelen (pbm’s) zij op de bouwplaats nodig hebben. De SafetyApp geeft op basis van type opdrachtgever, werkzaamheden en locatie aan welke pbm’s nodig zijn om het werk veilig uit te kunnen voeren.

Dura Vermeer en Intersafe lanceren pbm-app

Even snel op de smartphone of tablet kijken welke pbm’s je voor het uit te voeren werk nodig hebt, wat er allemaal beschikbaar is binnen het bedrijf en direct pbm’s bestellen of in een winkelmandje zetten. Het zijn de belangrijkste functies van de SafetyApp. KAM manager Theo Baggerman van Dura Vermeer: ‘We hebben inmiddels zoveel pbm’s in onze catalogus dat we onze mensen moeten helpen daaruit de juiste keuze te maken. Want het type opdrachtgever, soort werkzaamheden en locatie zijn onder andere bepalend voor welke beschermingsmiddelen je moet dragen. Bovendien zijn er ook collega’s die veel op kantoor zitten en slechts zo nu en dan naar een bouwplaats gaan. Die moeten uiteraard op de hoogte zijn van alle regels, maar voor hen is het lastiger dit continu bij te houden. Dan is deze app een handig hulpmiddel. Ook voor onderaannemers is het een uitkomst. Als die aan onze uitvoerders vragen ‘wat moet ik aan?’ dan heeft die de info meteen beschikbaar en de complete catalogus via z’n mobiel letterlijk in de hand.’

Dura Vermeer zocht voor de ontwikkeling van de app de samenwerking op met Intersafe, hun vaste leverancier voor pbm’s en kleding. Samen ontwikkelden ze de app die gekoppeld is aan het bestelsysteem van Intersafe. ‘Alle producten die Dura Vermeer via Intersafe beschikbaar heeft voor de medewerkers staan er in. De app is een toegankelijke manier om deze informatie op te zoeken en in combinatie met het pbm-advies draagt het bij aan de versterking van het veiligheidsbewustzijn binnen ons bedrijf. De app moet het veilig, verantwoord en ook comfortabel werken voor de medewerkers van Dura Vermeer naar een nog hoger plan tillen,’ aldus Baggerman.

Melden, bestellen en veiligheidsnieuws pushen
Methoden om veiliger te werken moet je zeker niet voor je zelf houden vinden beiden bedrijven. CEO Yves Petin van Intersafe: ‘De SafetyApp is op verschillende manieren in te richten, waardoor deze ook binnen andere branches het veiligheidsbewustzijn kan vergroten. De op maat vastgestelde catalogus met pbm’s en kleding kunnen dan gekoppeld worden aan functiespecifieke pbm-profielen met of zonder bestelmogelijkheid. Bovendien heeft de SafetyApp een opvallende ‘meldknop’. Hiermee melden medewerkers onveilige situaties die inclusief foto en gps-locatie per type melding op een mailadres binnen komen. Tot slot biedt de nieuwssectie de optie om pushberichten te sturen. Zo ontvangt elke medewerker direct het gepushte veiligheidsbericht.

Over Dura Vermeer
Dura Vermeer is actief met de ontwikkeling, realisatie en engineering van woning- en utiliteitsbouw en infrastructurele projecten. Met een omzet van 1 miljard euro en circa 2500 medewerkers behoort Dura Vermeer tot de top van de Nederlandse bouwindustrie. Dura Vermeer werkt landelijk met in hoge mate zelfstandige bedrijfsonderdelen, die in Nederland nagenoeg elke regio bestrijken. Veilig werken en het verhogen van het veiligheidsbewustzijn onder medewerkers en partners is één van de topprioriteiten binnen de strategie van Dura Vermeer. In dit kader is Dura Vermeer één van de ondertekenaars van Governance Code Veiligheid in de bouw.

Over Intersafe
Intersafe is toonaangevend Europees leverancier van een uitgebreid pakket aan producten en diensten voor de veiligheid op de werkplek, met haar thuisbasis in Nederland, België en Frankrijk. Intersafe combineert een uitgebreid producten- en dienstenpakket met een klantgerichte service en kennis van veiligheid en veiligheidsproducten. Intersafe kan in meerdere landen een uniforme oplossing bieden, afgestemd op de business en distributiestrategie van (internationale) klanten. Intersafe draagt bij aan innovatieve oplossingen die de arbeidsomstandigheden, veiligheid en het welzijn van uw medewerkers op een hoger niveau brengen. Daarmee is Intersafe dé gesprekspartner voor veilig werken, voor elke werkplek. Zowel in de industrie als op kantoor. Voor meer informatie, bezoek onze website: www.intersafe.eu.