Intersafe heeft met het oog op Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen een pakket met hogezichtbaarheidskleding ontwikkeld, dat volledig circulair is. ENGIE Services staat voor circulair werken en is in onderstaand artikel zeer te spreken over ons kledingpakket.

Circulair inkopen: een fundamenteel andere manier van denken

ENGIE: Wij willen nog zorgvuldiger met grondstoffen omgaan. In onze maatschappelijk verantwoord inkopen (MVI) aanpak met leverancier Intersafe hebben we nieuwe mogelijkheden ontdekt om circulair te werken en mensen te beschermen in hun werk.

Intersafe, leverancier van producten en diensten op het gebied van veilig werken, ontwikkelde in 2015 een pakket hogezichtbaarheidskleding dat volledig circulair is. Het betreft een parka, een stevige, korte jas, een softshell jack en een veiligheidshesje. “Alle kledingstukken voldoen aan de richtlijnen van ENGIE,” zegt Gert-Jan van Spanje van Intersafe. “Ze zijn gemaakt van 100% polyester, een grondstof die redelijk eenvoudig circulair te maken is.”

Kringloop sluiten

In het kader van de Green Deal Circulair Inkopen werkte Intersafe in 2015 aan het volledig inzichtelijk maken van de keten. “Dat wil zeggen dat we exact weten waar het polyester als grondstof vandaan komt, waar het garen en het textiel worden gemaakt, wie de confectie doet, en welke partij distribueert. En heel belangrijk: we willen ook weten wie de kleding weer ophaalt bij bedrijven na gebruik.” ENGIE is onderdeel van die keten. “Voor ENGIE betekent dit dat ze intern een systeem moet hebben voor de monitoring van de kleding: bij welke personen komt de kleding terecht, en waar moeten ze de kledingstukken straks weer inleveren?
Kortom, een voorwaarde voor het realiseren van een circulaire keten is een fundamenteel andere manier van denken: we zien dat ENGIE daartoe goed in staat is.”

Lees hier het volledige duurzaamheidsverslag van ENGIE

Meer weten?

Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met uw Customer Service medewerker.