Atlas, the Shoe company, was de eerste die reageerde op het aanbod van Intersafe en heeft Intersafe uitgenodigd voor een discussie over de veiligheid en het welzijn van werknemers op het werk. Donderdag 15 mei 2014 werd het directieteam van Intersafe warm welkom geheten in het hoofdkantoor in Dortmund, Duitsland.

Atlas nodigt Intersafe uit voor een gesprek over veiligheid en welzijn

Atlas in Duitsland en Brazilië

Atlas produceert al 100 jaar hoogwaardige veiligheidsschoenen. In Dortmund laat Atlas hun productieafdeling en logistiek van hun veiligheidsschoenen zien. De bovenkant van de schoen is gemaakt van hoogwaardig leer. Daarom is Atlas 8 jaar geleden in Brazilië met een eigen fabriek begonnen voor dit deel van de schoen. De federale staat Rio Grande do Sul in het zuiden van Brazilië, vlakbij de Argentijnse grens, is het leefgebied van de zwarte en bruine Angus (rundersoort). Met ongeveer 1.400 werknemers kan Atlas dankzij de fabriek in Brazilië bijna 95% van de orders binnen een werkdag leveren. In de productie in Dortmund wordt de buitenzool bevestigd aan het bovenste deel en kan met ongeveer 250 verschillende bovendelen tot 600 verschillende soorten veiligheidsschoenen worden gemaakt.

Atlas is marktleider op het gebied van veiligheidsschoenen in Duitsland en levert een groot deel van hoogwaardige, tijdloze veiligheidsschoenen in Europa. “Dit maakt het voor de klant gemakkelijk om een herhaal order te plaatsen met dezelfde eigenschappen en designs”. Het is raadzaam veiligheidsschoenen na een jaar te vervangen, maar je wilt geen onderscheid maken tussen werknemers. Daarom kunnen klanten vertrouwen op een consistente toelevering van hun beste veiligheidsschoenen”, zegt Werner Schabsky, vierde generatie directeur en eigenaar van Atlas.

Betrokkenheid bij en van klanten

Intersafe staat bekend om haar expertise op het gebied van veiligheid en welzijn. En om hun toegewijde medewerkers. Dit zijn belangrijke redenen voor Atlas om samen te werken met Intersafe op de Europese markt voor veiligheidsschoenen. Aangezien beide bedrijven continu zoeken naar hoogwaardige ontwikkelingen en innovatie, zijn er nieuwe ideeën ontstaan tijdens het bezoek aan Dortmund. Bijvoorbeeld: klanten helpen door hen proactief te informeren over de (mogelijke) noodzakelijke vervanging van de veiligheidsschoenen van hun werknemers, zodat kan worden voorkomen dat werknemers in onveilige of slechte situaties terechtkomen wanneer ze versleten veiligheidsschoenen dragen. “Met een unieke code op het ingezette stuk in de schoen kan Intersafe dit proces bevorderen,” zegt Yves Pétin, CEO van Intersafe.
In Brazilië zijn werkgevers niet alleen verplicht hun werknemers te voorzien van persoonlijke beschermingsmiddelen (pbm’s), maar moeten zij ook nij elke werknemer bij elke gelegenheid de verstrekte pbm registreren.

Wilt u veiligheid op het werk bespreken met het directieteam van Intersafe?

Door de nauwe samenwerking kunnen Intersafe en Atlas efficiënt en innovatief werken. Ze delen hun ervaringen en leren van elkaar. Dankzij deze werkwijze wordt veiligheid en welzijn op de werkvloer en de veiligheidscultuur in beide bedrijven continu verbeterd.

Wilt u ook de veiligheid en het welzijn van uw werknemers met Intersafe bespreken? Nodig ons directieteam bij u uit door contact met ons op te nemen.