Intersafe geeft in de gebruiksaanwijzing van haar veiligheidsbrillen aan dat ze na maximaal 3 jaar vervangen dienen te worden. Artikel 8.3 van het Arbeidsomstandighedenbesluit geeft aan dat voor het goed functioneren van een persoonlijk beschermingsmiddel zoals een veiligheidsbril, de noodzakelijke vervanging daarvan tijdig plaats moet vinden. Nu is daar de ideale oplossing voor beschikbaar; de Employee Safety Manager. Met dit online platform is het voor alle betrokken partijen in de keten mogelijk om het proces van correctieveiligheidsbrillen en beeldschermbrillen efficiënt uit te voeren en te volgen.


Artikel 8.3 van het Arbeidsomstandighedenbesluit is ook van toepassing op correctie-veiligheidsbril

Soepele administratie
De Employee Safety Manager geeft u op medewerkersniveau inzicht in wie welke bril in bezit heeft, of deze voldoet aan de door u gestelde norm, of deze aan vervanging toe is en of de aan te meten bril ook daadwerkelijk is besteld. Indien gewenst kunt u zelfs de digitale flow met een elektronisch goedkeuringsproces aanzetten.
Één van onze klanten zei: ”Zet de Employee Safety Manager onder je ‘favorieten’ en het is een kwestie van aanklikken, inloggen en bestellen!” Vervolgens hoeft u enkel het eigen referentie-nummer in te voeren bij de betreffende naam, en het proces wordt in werking gezet. De medewerker ontvangt per mail een nummer (RX Bestel Id), waarmee hij terecht kan bij één van de ruim 800 opticiens uit ons netwerk om de bril te laten aanmeten. Later volgt een tweede mail, wanneer de bril afgepast en afgehaald kan worden.
De Employee Safety Manager bevat een duidelijke dragersregistratie, wat kan helpen bij het toekennen van bijvoorbeeld een kostenplaats. Het behoeft minder handelingen dan papieren orderbonnen en maakt de administratie snel secuurder. Gegevens zijn eenvoudig te raadplegen, bijvoorbeeld wanneer iemand voor het laatst een bril heeft besteld en dus ook wanneer deze aan vervanging toe is. De Employee Safety Manager vervangt papieren processen en bespaart daarmee geld en tijd.

Compliance
Bij het actualiseren van de Employee Safety Manager voor uw organisatie geeft u aan welke brillen in uw assortiment passen en wij regelen dit digitaal in. Zo vallen de bestellingen vallen binnen de door u vooraf opgegeven specificaties. Een actief monitor systeem zorgt dat de bril binnen de door u opgegeven eisen valt en checkt of de veiligheidsbril aan de EN 166:2001 voldoet.
Pasmodellen van de geselecteerde brillen kunnen we beschikbaar maken bij de geselecteerde opticiens.
Het systeem waarschuwt als lenssterkte in combinatie met lensmateriaal én montuur niet voldoen aan Europese Veiligheidsnormen.
U behoudt een volledig overzicht van alle bestellingen, de geleverde brillen en u kunt de status van bestellingen volgen. Zodra de gekozen opticien de bril heeft aangemeten vult hij de gegevens aan in de Employee Safety Manager en zet de bestelling door. Bij het ingeven van de metingen in het systeem, geeft de ingevoerde profiel selectie in de Employee Safety Manager alleen de beschikbare montuurvariaties weer binnen de door u opgegeven randvoorwaarden, waardoor medewerkers en opticiens geen ‘verkeerde’ bestellingen kunnen plaatsen.

Optimaliseer uw bestelproces voor beeldscherm en/of correctie-veiligheidsbrillen, neem contact met ons op.