Uit statistieken van een Amerikaans onderzoek blijkt dat meer dan een kwart van de arbeidsongevallen handverwondingen tot gevolg hebben. Volgens dit onderzoek zijn de belangrijkste oorzaken het niet-dragen van handschoenen, of het dragen van handschoenen die onvoldoende bescherming bieden. Ansell biedt de oplossing met een nieuwe reeks HyFlex® snijbestendige handschoenen met INTERCEPT™ technologie.

Ansell onderschept snijwonden met INTERCEPT™

In sectoren waar werknemers vaak met scherpe voorwerpen omgaan, zoals de automobiel-, metaal-, glas- en verpakkingsindustrie, is het risico op handverwondingen erg groot. Behalve heel wat menselijk leed, brengt dit ook hoge kosten met zich mee voor de werkgever in de vorm van ziekteverzuim en lagere productiviteit.

Van alle werknemers die handverwondingen opliepen op de werkvloer, droeg maar liefst 70%* geen handschoenen. De overige 30%* is te wijten aan onvoldoende, beschadigde of fout aangebrachte handbescherming. Ansell, wereldleider in persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) ging op zoek naar een oplossing voor beide problemen.

Comfort en bescherming
Het antwoord is INTERCEPT, een gespecialiseerde en gepatenteerde breitechnologie die de snijbestendigheid van veiligheidshandschoenen verbetert. Het garen – een combinatie van synthetische, gemanipuleerde en natuurlijke vezels – is het resultaat van jarenlange ervaring, onderzoek en ontwikkeling, en uitgebreide tests. Naast verbeterde bescherming biedt INTERCEPT-technologie ook maximaal comfort en vingergevoeligheid.

En net die combinatie van eigenschappen staat bij werknemers hoog op het verlanglijstje. Liefst 43%** zegt namelijk bezorgd te zijn over de kwaliteit van zijn veiligheidshandschoenen, maar wil daarom niet inboeten aan draagcomfort. De gouden graal van de handbescherming is met andere woorden een handschoen die adequate bescherming biedt, maar niet belemmert bij het uitvoeren van de job.

HyFlex: hoogvliegers in handbescherming
Recent bracht Ansell maar liefst acht nieuwe HyFlex-handschoenen met INTERCEPT-technologie op de markt: de HyFlex 11-724, 11-727 en 11-735 voor zwaarder werk; de HyFlex 11-531, 11-537 en 11-539 voor licht werk en de HyFlex 11-727 en 11-735 voor alles daartussenin. Met dit uitgebreide  gamma wil Ansell een geschikte, snijbestendige oplossing bieden voor elke mogelijke taak en toepassing. De Ansell Guardian®-methode, waarbij experts de noden en vereisten op de werkvloer onderzoeken, zorgt ervoor dat elke taak het meest geschikte type handschoen krijgt toegewezen.

De nieuwe HyFlex-reeks zelf is de uitkomst van jarenlang onderzoek en ervaring. Omdat eindgebruikers vaak op hun honger blijven zitten wat flexibiliteit en vingergevoeligheid betreft,  werden ze zo licht en ergonomisch mogelijk ontworpen. En dat uiteraard zonder aan bescherming in te boeten. Afhankelijk van het type bieden ze een snijbestendigheidsbescherming tussen 3 en 5 – het hoogst haalbare. Om de industriestandaard te halen én te overtreffen werden ze bovendien stuk voor stuk onderworpen aan uitgebreide tests.

Handige voordelen
De directe voordelen van HyFlex met INTERCEPT-technologie voor de eindgebruiker spreken voor zich. Hij of zij geniet van een superieure mechanische bescherming die zo licht aanvoelt dat het gemakkelijk is om te vergeten dat je een handschoen draagt. Bovendien zorgt de verbeterde grip ervoor dat handelingen gemakkelijker gaan dan ooit.

En dat biedt ook voor de werkgever heel wat voordelen. Zo zijn werknemers beter beschermd en zorgt het extra comfort ervoor dat handbescherming veel meer wordt gedragen. Daardoor is er minder kans op verwondingen, en dus ziekteverzuim, en neemt de algemene productiviteit toe. Daarnaast hebben de handschoenen een hogere slijtvastheid, waardoor ze minder snel aan vervanging toe zijn. Dat verlaagt de total cost of ownership aanzienlijk.

Antwoord op elke uitdaging
Kortom, met HyFlex-handschoenen met INTERCEPT-technologie komt Ansell tegemoet aan de meest prangende beschermingsbehoeftes van werknemers en werkgevers in tal van zware industrieën. Het uitgebreide gamma zorgt bovendien voor een adequaat antwoord op elke uitdaging.

Meer weten?
Lees meer over HyFlex en de INTERCEPT-technologie en ontdek het volledige Ansell-portfolio op: http://www.ansell.com/en/Campaigns/HyFlex-Intercept-Point/HyFlex-Portfolio-US.aspx
Of overtuig jezelf van de kwaliteit van HyFlex met INTERCEPT™ door een staal aan te vragen.

* Bron: http://www.ansellpro.com/main/pressRoom_whitePapers_details.asp?rId=35
** Bron: 2014 USA National Safety Council 2014 (uit interne ppt ‘Project Intercept’ van Ansell)