Miljoenen werknemers vertrouwen voor hun veiligheid dagelijkse op persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM). Het dus heel belangrijk voor de veiligheid en productiviteit dat de juiste bescherming wordt gekozen.

Ansell HyFlex 11-561

Veiligheid op de werkplek

Iedereen heeft recht op een veilige werkplek; maar geen enkel bedrijf is immuun voor letsel op de werkvloer. Bij zo’n 30% van alle letselgevallen op de werkvloer gaat het om snij- of schaafwonden, waarvan wel 40% aan de handen of vingers. In 2015 meldden werkgevers in de particuliere sector in de VS ongeveer 2,9 miljoen niet-dodelijke verwondingen en ziekten op de werkplek, zoals brandwonden, snijwonden en breuken, maar ook allergieën voor latex en chemicaliën. Het jaar daarvoor waren er in de 28 landen van de EU bijna 3,2 miljoen niet-dodelijke ongevallen en in 2020 liepen de financiële kosten van dodelijke ongevallen en letsel op het werk in Groot-Brittannië, volgens cijfers van de Health & Safety Executive, op tot 5,6 miljard pond. Letsels kunnen grote gevolgen hebben voor een organisatie, variërend van medische kosten, verminderde productiviteit en werknemerscompensatie tot minder betrokkenheid. Het beschermen van werknemers is niet alleen een morele verplichting, maar beschermt ook de algehele bedrijfsproductiviteit en -winst. De basis voor een veilige werkplek is het gebruik van de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM). Met de juiste handschoenen kunnen ongelukken eenvoudig worden voorkomen.

Evaluatie van onze snijbescherming

In de loop van 2021 hebben de teams voor Onderzoek en Ontwikkeling bij Ansell het comfort, de beweeglijkheid en duurzaamheid steeds verder verbeterd zonder in te boeten op de snijbescherming. Met hun kennis van  materiaalwetenschappen, coatings en procestechnologieën zijn ze erin geslaagd het comfort te verbeteren door het gemiddelde gewicht van snijbestendige handschoenen met 25% te verminderen, de handschoenen beter ventilerend en duurzamer te maken en ervoor te zorgen dat handschoenen langer meegaan door de nieuwe, verbeterde Ansell FORTIX™-coatings en technologie om de duimholtes te verstevigen.

Maak kennis met de HyFlex® 11-561

Voor comfort en bescherming de hele dag door introduceert Ansell de HyFlex® 11-561: de dunste, lichtste handschoen met EN ISO-snijweerstandsniveau C, die 2x zo lang meegaat als de grootste concurrent. Hij is exclusief ontworpen met de allernieuwste INTERCEPT™ Technology-garens en de ultralichte FORTIX™ Technology. Ansells INTERCEPT™ is een gespecialiseerde breitechnologie die zelf ontworpen, synthetische en natuurlijke vezels met elkaar combineert tot hoogwaardige, snijbestendige garens. INTERCEPT™ Technology-garens bieden snijweerstand, uitzonderlijk comforten beweeglijkheid, zelfs voor de meest veeleisende industriële omstandigheden. De handschoenen zijn gecoat met de nog betere FORTIX™ Abrasion Resistance Technology voor extra duurzaamheid en door de verstevigde duimholte bieden ze extra soepelheid en betere grip. Door de ultradunne coating van nitrilschuim voelt de handschoen aan als een tweede huid die comfortabel zit en goed ventileert. Door de verbeterde prestaties gaan de handschoenen niet alleen aanzienlijk langer mee, maar zijn ze ook een stuk comfortabeler voor de dragers. De koolstofvoetafdruk van de HyFlex® 11-561 is 30% kleiner dan de vorige generatie handschoenen met ISOsnijweerstandsniveau C. Hun huidige ontwerp maakt ze duurzamer, wasbaar en herbruikbaar, wat deze handschoenen tot een duurzame keuze maakt. Ansell verbruikt minder water voor de productie en dankzij herbruikbare energie van bijvoorbeeld zonnepanelen en biomassa wordt er minder broeikasgas uitgestoten. Oeko-Texcertificering garandeert eveneens dat de handschoen geen schadelijke stoffen als DMF of andere chemicaliën bevat.

Duurzaamheid bij Ansell

Speciaal voor de Europese markt hebben ze geïnvesteerd in een nieuwe coatinglijn in hun fabriek in Portugal. De coatinglijn is uitvoerig getest voor de commerciële productie en uitbreiding van de nieuwe en verbeterde FORTIX™-producten in Europa. Door de recente installatie van zonnepanelen en een afnameovereenkomst voor groene stroom met Energias de Portugal is 100% van de elektriciteit die ze in hun fabriek in Portugal verbruiken, afkomstig van hernieuwbare bronnen. Hierdoor hebben ze hun broeikasgasemissies met 900 mt CO2e verminderd (t.o.v. 2018). Dit komt erop neer dat de fabriek 37% minder directe en indirecte uitstoot heeft. Door uitbreiding van hun waterzuiveringsinstallatie bij Ansell Portugal, gekoppeld aan een waterrecyclingssysteem op basis van omgekeerde osmose, kan Ansell haar afvalwater onder controle houden. Door deze investering zuiveren ze al het afvalwater, ook dat van de nieuwe FORTIX-lijn (met uitzondering van zout water). Hierdoor onttrekken ze 55% minder water. Bij Ansell doen ze alles om geavanceerde, ergonomische beschermingte bieden zodat werknemers hun kwaliteit en productiviteit kunnen verhogen zonder hun gezondheid in gevaar te brengen. De HyFlex® 11-561 is de beste keuze als je een hoge snijbescherming en beweeglijkheid nodig hebt in droge tot licht vettige omstandigheden.

Meer informatie ontvangen over de HyFlex 11-561 of een sample ontvangen?

Neem dan contact op met jouw Intersafe contactpersoon via +31 (0)78 618 14 00 of info@intersafe.eu.