Bedrijfskleding moet mooi passen, prettig aanvoelen en vooral ook lekker zitten. Helemaal om goed werk te kunnen leveren, wat dat werk ook is. Al ruim 50 jaar levert Santino bedrijfskleding die past bij de situatie, het soort werk en de eisen van de klant. De samenwerking tussen Intersafe en Santino dateert van begin jaren negentig van de vorige eeuw. En samen met Intersafe biedt Santino een jarenlange ervaring voor uw medewerkers.

Altijd een passend antwoord

Elke situatie vraagt om goede bedrijfskleding met specifieke eisen. Soms is het stoer en soms moet het stijlvol zijn. Voor sommige kledingstukken is een lange levensduur van belang, er wordt dan veel gevraagd van de kwaliteit. Terwijl andere artikelen slechts bij een enkele gelegenheid worden gebruikt. Kleding is als een tweede huid, deze moet dus goed passen. Bedrijfskleding moet geschikt zijn voor diverse omstandigheden en voldoen aan de eisen voor die omstandigheden. En niet alleen de condities zijn uiteenlopend, ook de dragers; zowel dames als heren in alle verschillende vormen en maten. Santino streeft al ruim 25 jaar na personeel goed voor de dag te laten komen in comfortabele bedrijfskleding. Deze jarenlange ervaring in de markt wordt intensief gebruikt om de kleding steeds verder te verbeteren. Het gaat immers om de drager van de kleding.

Samen zorgen Intersafe en Santino ervoor dat die eindgebruiker tevreden is. Bovendien zit Santino bovenop de ontwikkelingen in de markt en speelt ze scherp in op innovaties. Zo blijft het aanbod van comfortabele bedrijfskleding vooruitstrevend.

Gebreid goed

Santino richt zich met haar textiellabels op de casual bedrijfskleding. Onder het label Santino zit een expertise in zogenaamd ‘gebreid goed’. Dit zijn de artikelen die dagelijks zichtbaar zijn zoals T-shirts en poloshirts. Juist in deze productcategorie is kwaliteit een grote uitdaging. Santino biedt natuurlijke producten die kwalitatief hoogwaardig zijn, waardoor ze lang hun originele kwalitatieve uitstraling blijven behouden. Bovendien ervaren klanten al jarenlang een constante kwaliteit in kleur, maatvoering en leverbetrouwbaarheid. Santino kent daarmee een unieke positie in deze markt. Naast deze producten kent het Santino portfolio een scala aan kledingstukken zoals sweaters, bodywarmers, jacks en softshell artikelen. Dit brede assortiment is direct leverbaar in heel Europa, uit een permanente voorraad. Mocht er binnen dit portfolio toch niet voldoende aanbod zijn, kan Santino ook de collectie van de merken Matterhorn en B&C Collection bieden.

Nieuw in het assortiment

Nieuw van Santino is de werkbroek Detroit. Een comfortabele canvas werkbroek gemaakt van katoen, polyester en spandex. Met blinde knoopsluiting speciaal ter voorkoming van beschadigingen. De werkbroek heeft twee steekzakken waarvan de rechter meerdelig en met een D-ring aan de tailleband. Plus twee achterzakken met klep. Een enkel dijbeenzak rechts met klep en klittenband sluiting. Een meerdelige functionele linker dijbeenzak met klep en penvakjes op de broek. Van de riemlussen is de achterste extra breed met Santino logo. De broek is voorzien van metalen YKK rits en dubbel doorgestikte naden.

‘Custom Choice’

Soms zijn de condities zo specifiek dat zelfs het brede assortiment niet kan voorzien in die klantvraag. Dan biedt Custom Choice een passend antwoord. De mogelijkheden liggen open met het ontwerpen, produceren en leveren van een geheel eigen textielconcept. Met passende kleuren, materialen en kwaliteiten geven designers richting aan die specifieke eisen.


Familiebedrijf Santino

Santino is van familiebedrijf uitgegroeid tot een organisatie met een internationaal netwerk. Met service, kennis en kwaliteit is Santino de best passendepartner voor bedrijfstextiel. Ook de inkoopkantoren in de productielanden en eigen ontwerpstudio leveren een substantiële bijdrage aan de constante kwaliteit en betrouwbaarheid die zij sinds jaren weet te bewerkstelligen.

Familiebedrijf Santino


Duurzaamheid

Santino koopt duurzaam in conform de internationale richtlijnen zoals vastgesteld in ‘REACH’ en ‘Oeko-Tex’. REACH is een EU-verordening, in het leven geroepen om de risico’s die chemische stoffen met zich mee brengen te beheersen. Oeko-Tex staat voor Eco-textiel. Wanneer producten niet schadelijk voor fabrieksarbeider en consument zijn bevonden, worden deze gecertificeerd.

Textiel mag namelijk geen schade opleveren aan mens en/of het milieu. En Santino staat daar volledig achter. Santino staat midden in de maatschappij. En daarom steunt ze goede doelen en maatschappelijke organisaties, zowel in de lokale omgeving als buiten onze landsgrenzen. Maar de maatschappelijke betrokkenheid gaat verder bij Santino en in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen wordt een actief beleid gevoerd.

De International Labour Organization heeft doelstellingen geformuleerd op het gebied van de sociale werkcondities en omstandigheden, zoals kinderarbeid en discriminatie. Santino onderschrijft deze doelstellingen en zij hechten er waarde aan dat de internationaal geldende normen en waarden te allen tijde worden gerespecteerd. Daarom heeft zij sinds 2007 een ‘Code of Conduct’ opgesteld en opgenomen in de ‘General Terms en Conditions’. Deze gedragscode moet worden ondertekend door alle leveranciers. Santino heeft diverse agenten werkzaam bij inkoopkantoren in productielanden als Bangladesh, China, Pakistan, Egypte, India, Turkije en Portugal. Deze agenten zien er op toe dat de eisen daadwerkelijk worden nageleefd.

Voor Santino is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen iets vanzelfsprekends. Daarom zijn ze lid van het Business Social Compliance Initiative, ofwel BSCI. Deze voert in toenemende mate audits uit bij leveranciers om de arbeidsomstandigheden te monitoren. Het is dus geen certificeringssysteem, maar wel een manier om verbeterpunten bij leveranciers stapsgewijs te implementeren en vervolgens te controleren op de naleving hiervan. Zo levert Santino een duurzaam en verantwoord product dat met een gerust hart gedragen kan worden. En dat zonder concessies te doen aan de kwaliteit, draagcomfort en uiterlijk.