De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMA) heeft de overname van IEV Holding (Intersafe, Elacin en Vlamboog) door het Franse bedrijf Lyreco goedgekeurd. De nieuwe combinatie streeft ernaar marktleider in persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) te worden in Europa. Intersafe, Elacin en Vlamboog zijn voornamelijk actief in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland, terwijl Lyreco actief is in 25 landen. Dit biedt een heel nieuwe speelveld voor de overgenomen bedrijven.

Akkoord overname van Intersafe, Vlamboog en Elacin door Lyreco

Met een groepsomzet van meer dan € 2 miljard in 2018 behoort Lyreco tot de toonaangevende wereldwijde distributeurs van werkplekoplossingen. Sinds 2014 is Lyreco met succes ook actief in de PBM-markt met als doel een multi-specialist op het gebied van werkplekbenodigdheden te worden. Intersafe heeft een geconsolideerde omzet van € 125 miljoen en 360 werknemers; de groep heeft een leidende positie in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland.

De combinatie van Intersafe, Vlamboog en Elacin vormt een sterke, onafhankelijke PBM-divisie binnen de Lyreco Group, waarin de grote expertise van Intersafe en de marktdekking en logistieke expertise van Lyreco samenkomen.

Deze combinatie en strategie van de PBM-divisie biedt klanten de beste oplossingen op het gebied van veilig en gezond werken .

Over IEV Holding

IEV Holding, bestaande uit Intersafe, Elacin en Vlamboog, is de toonaangevende Europese leverancier van een uitgebreid assortiment veiligheidsproducten en veiligheidsdiensten op elke werkplek. Met een omzet van meer dan € 125 miljoen in 2018 is de groep actief in vier landen Nederland, Frankrijk, België en Duitsland om dagelijks meer dan 2 miljoen mensen te beschermen.

Ga voor meer informatie naar: www.intersafe.eu / www.elacin.com / www.vlamboog.nl

Over Lyreco Group

Lyreco is een van de grootste distributeurs ter wereld van producten en werkplekoplossingen voor bedrijven. De groep is actief in 25 landen en heeft verkooppartners in 42 landen. Met een omzet van meer dan € 2,1 miljard in 2018, kunnen zijn resultaten worden toegeschreven aan zijn nauwe samenwerking met zijn klanten, uitstekende logistiek en de ambitie die het deelt met zijn 9.000 medewerkers: “Altijd aan je zijde om je werk gemakkelijker te maken”.

Perscontact:

Wilgenbos 2

3311 JX, Dordrecht – Nederland

T +31 (0) 78 618 14 00

Ciska van der Garde

c.van.der.garde@intersafe.eu

T +31 6 22 76 82 78