Van 5 tot en met 8 november stond Düsseldorf in het teken van de A+A. De toonaangevende vakbeurs voor persoonlijke veiligheid, bedrijfsveiligheid en gezondheid op de werkvloer. Nergens worden zoveel innovaties gepresenteerd als op de A+A. De beurs geldt wereldwijd als het beste platform voor nieuwe ontwikkelingen, trends en innovaties.

A+A 2013; drukbezocht en innovatief

Op het gebied van persoonlijke veiligheid op de werkvloer is dit de locatie waar je eens in de 2 jaar moet zijn om op de hoogte te zijn van alle ontwikkelingen. Je kijkt als bezoeker je ogen uit. Fabrikanten halen alles uit de kast om de nieuwste trends en technologieën op het gebied van persoonlijke beschermingsmiddelen uit te lichten en vol trots te laten zien. De A+A trekt een zeer divers aanbod aan beursbezoekers. Dit maakt deze beurs uniek. Van veiligheidskundigen, inkopers, CEO’s, verantwoordelijken op het gebied van wetenschap en onderzoek tot aan medewerkers van ministeries en journalisten.

Facts A+A

  • Meer dan 60.000 beursbezoekers uit 69 verschillende landen
  • Meer dan 1.600 exposanten
  • 57.500 m² expositieruimte
  • 96% klanttevredenheid
  • Nummer 1 ontmoetingsplek voor de industrie wereldwijd

A+A Congres
Het parallel plaatsvindende A+A congres voor arbeidsveiligheid en arbeidsgeneeskunde is Europa’s grootste discussieforum voor veiligheid en gezondheid op de werkvloer. De 33ste editie stond in het teken van toepassingen in het bedrijf, gecombineerd met de nieuwste informatie over product normen, regelgeving en wetgevende aspecten over veiligheid en gezondheid op de werkvloer.

Innovaties
De vakbeurs is dit jaar druk bezocht. Twee jaar geleden stond meer in het teken van de crisis. Nu merk je dat iedereen weer vooruit kijkt en de focus legt op innovaties en de toekomst.
Veel fabrikanten lieten de nieuwste trends zien. Bij adembescherming is duidelijk te zien dat fabrikanten hun productpakket verbreden en er meer aanbieders van stofmaskers komen. Ook het draagcomfort wordt steeds belangrijker zodat adembescherming ook daadwerkelijk gebruikt wordt.
Bij hoofdbescherming wordt meer en meer gekeken naar het combineren van verschillende soorten pbm’s. Het bieden van een totaaloplossing. Niet alleen hoofd maar daarnaast ook gelaatsschermen, brillen en oorkappen.
Op de beurs waren dit jaar 297 leveranciers van veiligheidsschoenen. Een ongekend hoog aantal. Bata en Emma hadden een mooi nieuw assortiment. Bata met de nieuwe Walkline en Emma met een zeer te spreken business- en sneakerlijn.
Op het gebied van kleding waren er velen innovaties te zien. Sioen heeft hun nieuwe vlamvertragende werkkleding gepresenteerd. Microgard gaat een disposable gaspak op de markt brengen en Fristads heeft een nieuwe Rijks Waterstaat kledinglijn.

Meer weten?
Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met uw Customer Service medewerker, T +31 (0)78 618 14 00 of E info@intersafe-groeneveld.nl.