Begin november 2014 is 3M verhuist naar een nieuw pand op het sciencepark Technopolis in Delft. Wie bekend is in Delft, weet direct over welk kantoor het gaat als je vraagt naar het nieuwe 3M hoofdkantoor. Het pand is rond en met het vele glas een echte eyecatcher!

3M verhuist naar sciencepark Technopolis

Buiten het design bezit het nieuwe hoofdkantoor vele “eigen uitvinden”. Dit past uitstekend bij de vooruitstrevende strategie van 3M. Bovendien wordt daar waar mogelijk gebruik gemaakt van eigen producten van 3M. Voorbeelden hiervan zijn de lucht- en waterfilters en de verlijmingstechnologie VHB (Very High Bonding), waarmee alle glaspanelen aan elkaar zijn gelijmd. Maar het gebouw bevat ook een warmte-koudeopslag. Hiermee wordt het pand in de koude maanden verwarmd en in de warme maanden gekoeld. Door het op deze manier omgaan met energie bespaard 3M 50% van haar energieverbruik.

Innovation Center
Van het 4 verdiepingen tellende pand zijn 2 verdiepingen ingericht als showroom. 3M noemt dit het kloppende hart van het pand. En dat is niet voor niets, het zogenaamde Innovation Center is de plaats waar de meest belangrijke technologieën worden gepresenteerd. De wens is om hier circa 3000 bezoekers op jaarbasis te ontvangen. Hierbij moet niet alleen gedacht worden aan leveranciers of klanten van 3M, maar ook studenten van universiteiten of scholen zijn welkom. In het innovation Center hoopt 3M hen te inspireren met hun technologie.

Meer weten?
Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met uw Customer Service medewerker.

Of kijk op de site van 3M.